Wortelcake met walnoten en sinaasappel

worteltjescake superlekker

Worteltaart blijft een alltime favourite, in elk geval van mij. Deze cake vind ik het lekkerste tot nu toe, omdat ie heel smeuïg is door de rozijnen. De gehakte walnoten geven hem dan weer een bite. Afmaken met een dot roomkaasglazuur: heerlijk! Dit recept is voor een rechthoekige cake die je naar wens in blokjes kunt snijden, 10 grote of 20 kleine.

Benodigdheden

  • Bakvorm van 23 x 23 of 15 x 25
  • Beslagkom
  • Mixer
  • Rasp
  • Hakmes
  • Paletmes

Ingrediënten

  • 175 ml zonnebloemolie
  • 175 gram rietsuiker
  • 3 eieren, losgeklopt
  • 175 gram geraspte wortel
  • 80 gram rozijnen
  • 60 gram walnoten, gehakt
  • Geraspte schil van 1 sinaasappel
  • 175 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl zuiveringszout
  • 1 tl kaneel
  • ½ tl nootmuskaat
  • Reepjes sinaasappelschil
  • 200 gram roomkaas
  • 100 gram poedersuiker

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet het bakblik in met olie, boter of bakspray en bekleed het met bakpapier. Klop de olie, suiker en eieren in een grote kom door elkaar. Roer de wortel, rozijnen en walnoten erdoor. Zeef het bakmeel, zuiveringszout en de kruiden erboven en spatel deze door het beslag.

Schep het beslag in het bakblik en bak de cake in 40 tot 45 minuten, tot hij goed gerezen is en stevig aanvoelt. Haal de cake uit de oven en laat kort afkoelen in de vorm voor je hem op een taartrooster stort om helemaal koud te laten worden.

Mix voor het roomkaasglazuur de roomkaas met de poedersuiker tot een gladde massa. Strijk met een paletmes over de afgekoelde cake en garneer met sinaasappelschil. Eet smakkie!

Geef je reactie