Appel-frambozencakejes

Appelframbozencakejes

Deze cakejes zijn het lekkerst als ze net uit de oven komen. Je kunt ze serveren bij de brunch of een high tea. Ze zijn heerlijk zacht van smaak en de appel combineert fantastisch met de framboos, En, lekker makkelijk, er komt geen mixer aan te pas! Dit recept is voor 12 cakejes.

Benodigdheden

  • Muffinbakplaat, ingevet
  • IJslepel
  • Beslagkom
  • Garde

Ingrediƫnten

  • 3 eieren
  • 250 ml zure room
  • 220 gram fijne kristalsuiker
  • 1 appel, in blokjes
  • 200 gram bloem?
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 2 tl citroenrasp
  • 150 gram frambozen
  • Poedersuiker

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden. Roer de eieren, room, suiker, citroenrasp en appel in een kom door elkaar. Zeef de bloem, het bakpoeder en de kaneel erboven en schep alles om. Schep het beslag met een ijslepel in de ingevette holtes van een muffinbakplaat. Verdeel de frambozen over de cakejes (2 of 3 per cakeje). Strooi er een beetje suiker overheen en bak de cakejes in 30 tot 40 minuten gaar in de oven. Laat de cakejes iets afkoelen voor je ze bestrooit met poedersuiker. Eet smakkie!

Geef je reactie