Fleurige vanillecupcakes
Wist je dat je cupcakes ook kunt invriezen? Toen ik laatst vanillecupcakes had gebakken, had ik er een stuk of 6 over. Afgelopen week moest ik trakteren en haalde ik ze weer tevoorschijn uit de vriezer. Hoefde ik ze alleen nog te decoreren! Het werden fleurige vanillecupcakes met botercrème, suikerbloemetjes en glitters. Dit recept van Lily’s cupcakes is voor 10 cupcakes.
Benodigdheden
- Muffinbakplaat
- Spuitzak met dropflowertip
- IJslepel
- 10 papieren cupcakevormpjes
Ingrediënten
Voor de cupcakes
- 45 gram roomboter, op kamertemperatuur
- 150 gram fijne kristalsuiker
- 50 ml. olie
- 1 ei
- 150 gram patentbloem
- 5 gram bakpoeder
- Snufje zout
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 – 2 eetlepels melk
Voor de decoratie
- 250 gram roomboter, op kamertemperatuur
- 250 gram poedersuiker, gezeefd
- Glitters, suikerbloemetjes
Bereiden
De cupcakes:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de boter, suiker, olie en het ei samen in een beslagkom en mix tot een egale massa. Zeef de bloem met het bakpoeder en het zout erboven en mix dit rustig door elkaar. Voeg het vanille-extract en de melk toe en mix alles in ongeveer 5 minuten tot een luchtig beslag.
Vul de cupcakevormpjes voor tweederde met het beslag bak ze in 20 tot 25 minuten mooi goudbruin. Laat ze eers in de vorm afkoelen voor je ze op een rooster zet om helemaal af te koelen.
De botercrème:
Mix de boter met de poedersuiker tot een romige en gladde botercrème. Schep de botercrème in een spuitzak met een dropflowertip en spuit op elke cupcake een roos. Begin in het midden en draai er langzaam omheen naar de buitenkant. Je kunt er natuurlijk ook gewone toefjes mee spuiten. Maak af met glitters, bloemetjes en andere suikerfiguurtjes. Eet smakkie!