Archief: Taarten

Perentaart in een bakblik op een witte tafel

Perentaart met pecannoten

24 februari 2012 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Deze plaattaart kun je helemaal naar eigen smaak ‘inrichten’. Ik voegde er behalve pecannoten ook stukjes gewelde abrikozen en amandelspijs aan toe, maar je kunt hem ook heel lekker maken met rozijnen en ontbijtkoek. Leef je uit! Dit recept is voor een plaattaart van 30 cm. doorsnee en is goed voor ongeveer 8 tot 10 stukken.

Drie mokkagebakjes met toefje room en framboos

Hemelse mokkagebakjes

2 februari 2012 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Ik maakte deze mokkagebakjes met het laatste restje bakmix voor chocoladebiscuit dat ik in huis had. De drie gebakjes die dit opleverde smaakten absoluut naar meer! Niet alleen de vulling bevat namelijk mokka, maar de buitenkant bestaat zelfs uit gehakte mokkaboontjes.

Drie punten worteltaart met noten en roomkaas

Worteltaart met sinaasappel en pecannoten

1 februari 2012 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Op de halve finale van de HEMA taartbakwedstrijd in november vorig jaar struikelde je zo’n beetje over de worteltaarten. Hun populariteit is niet verwonderlijk: worteltaarten zijn fris, vullend en net even anders. Wat dit recept zo lekker maakt is de toevoeging van sinaasappelschil en de heerlijke topping met zachte roomkaas.

Frambozenboltaart op een houten plank met roze botercreme en chocoladedecoratie

Frambozen-chocoladeboltaart

29 januari 2012 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Frambozen-chocoladebomtaart, zo kun je deze machtige taart misschien beter noemen. De taart zelf is heel luchtig, maar door de vulling van chocolade en frambozen en een paar lagen ganache en botercrème is het een machtige bom geworden. Met dit recept kun je dus makkelijk 10 hongerige monden voeden.

Citroentaartpunt op een schoteltje en daarachter de hele taart

Taart met citroencustard en roomkaas

19 januari 2012 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Een lekker frisse taart die het goed doet op elke verjaardag. Het recept is afkomstig uit het boek ‘Chocolade en andere verleidelijke recepten’. Voor de koekjesbodem kun je elke gewenste soort koekjes gebruiken. Uit deze taart haal je 8 tot 10 punten.

Clipphangertaart met blauwe marsepein

Clipphanger-taart

7 december 2011 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Om het eerste succesvolle seizoen van de Clipphanger af te sluiten, maakte ik voor mijn collega’s deze taart met het logo van dit leuke NTR-programma. Daaronder zit een luchtige chocoladetaart met slagroom-kersenvulling. Dat er nog maar vele seizoenen (en taarten) mogen volgen!

Witte citroentaart met bosbessen bovenop en chocolade aan de zijkant

Citroen-bosbessentaart

22 oktober 2011 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Met dit recept deed ik mee aan de taartenbakwedstrijd van de HEMA. Ik wilde een luchtige en frisse taart maken die iedereen lekker vindt. Het resultaat is een citroenbiscuittaart met bosbessen en chocoladegarnering. Dit recept is voor 8 punten.

Citroenkwarktaart mer gele roosjes erop als versiering

Citroenkwarktaart

16 oktober 2011 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Van tevoren was ik ervan overtuigd dat ik met deze taart de Hema taartenbakwedstrijd zou winnen, maar het resultaat was niet dermate oogverblindend dat ik hem wedstrijdwaardig vond. Maar wel lekker. Dit recept is voor ongeveer 10 punten.

Totaalbeeld van bokkenpootjestaart met een bloem op de bovenkant

Bokkenpootjestaart

23 september 2011 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Ik had bedacht dat ik een luchtige chocoladetaart willen maken, met biscuitmix van Funcakes. Alleen had ik geen zin om hem te verstoppen onder een laag marsepein of fondant. Daarom versierde ik hem met bokkenpootjes en een mooie bloem van cappuccino-cacao.

Aangesneden citroenmeringuetaart

Citroenmeringuetaart

21 september 2011 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Ik hoef het woord ‘meringue’ maar te noemen, of het water loopt mijn vriend al in de mond. En ik hou van alles waar citroen in zit. Deze citroenmeringuetaart was dus een schot in de roos. De vulling was nog iets te zacht naar mijn smaak, maar smaakte uitstekend in combinatie met de knapperige bodem en het zachte schuim.