Archief: Taarten

Hazelnotentaart in vorm bij de kerstboom

Hazelnotentaart

9 december 2012 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Ondanks de noten is deze hazelnotentaart uit Delicious heerlijk luchtig. Je zou hem nog lekkerder kunnen maken door hem te vullen of te besmeren met een lekkere roomkaasglazuur.

Mooie slagroomtaart met marsepein en chocola

Opa’s slagroomtaart

26 november 2012 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Mijn opa is net als ik een echte zoetekauw. En zijn lievelingsgebak is ouderwetse slagroomtaart. Dus toen we hem laatst met alle kleinkinderen verrasten met een dagje weg, nam ik deze zelfgemaakte taart voor hem mee. Ik noem hem opa’s slagroomtaart, maar het recept is van mezelf! De hoeveelheden zijn voor 10 tot 12 punten.

Appel-notentaartje met chocola op een mooie glazen taartschaal

Appel-notentaartjes met chocola

13 november 2012 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Als je van noten, appel en chocola houdt, zijn deze taartjes echt de ultieme eenpersoons verwennerij! De geroosterde hazelnoten zorgen voor een heerlijk geurig deeg en in de vulling kun je alles kwijt wat je lekker vindt. Dit recept is gebaseerd op de appel-notentaartjes uit Karin Luiten’s Handboek Oven.

Een punt appelkruimeltaart op een blauw schoteltje

Appelkruimeltaart

28 oktober 2012 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Met dit recept voor appelkruimeltaart van de Hummingbird Bakery kun je zelf naar hartelust varieren met rozijnen, noten of amandelspijs. Je staat hoe dan ook niet eindeloos appels te schillen want het wordt maar een klein taartje voor 8 personen. Lekker voor een luie zondagmiddag, een feestje of gewoon zomaar!

pistachetaart met limoncellocreme op een houten plank

Pistachetaart met limoncellocrème

16 oktober 2012 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Pistachenoten en amandelen passen goed bij de herfst. In combinatie met het Italiaanse drankje limoncello proef je toch nog een vleugje zomer. Doordat er geen boter in de taart gaat, is ie lekker luchtig. Als je jeugdige eters hebt, vervang de limoncellocrème dan door slagroom of een roomkaastopping.

Boltaart in PIP-stijl van bovenaf

Boltaart in PIP-stijl

24 augustus 2012 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Als je het helemaal goed wilt doen, presenteer je deze taart op een taartschaal van PIP Studio en serveer je de taartpunten op gebloemde gebaksbordjes van hetzelfde merk. Maar deze taart is van zichzelf eigelijk al ‘PIP’ genoeg. Ik heb voor fondant gekozen, maar marsepein kan natuurlijk net zo goed. Dit recept is voor 10 tot 12 personen.

Mississippi mud pie op een schoteltje met een vorkje

Mississippi mud pie

22 augustus 2012 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Ik ben gek op chocolade en op noten, helemaal in combinatie met elkaar. Deze taart zal ik daarom zeker vaker gaan maken. Veel smaak en weinig fratsen, daar hou ik van. Met een bolletje ijs kun je deze taart ook goed als nagerecht serveren. Dit recept is voor ongeveer 12 stukken.

Bramentaart met koekbodem en meringue

Bramentaart

19 augustus 2012 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Als ik een taart voor het eerst maak, volg ik altijd netjes de aanwijzingen uit het recept. Maar als ik deze bramentaart van Bill Granger uit Delicious nog een keer maak, zou ik wel een paar dingen anders doen. Het was een heerlijke zoete taart, boordevol zoet zomerfruit, maar de koekjesbodem viel al uit elkaar als je ernaar keek. Hierbij dus mijn versie van Bill Granger’s bramentaart, voor 8 personen.

Omgekeerde pruimentaart

Omgekeerde pruimentaart

29 juli 2012 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Zodra de Opal-pruimen weer te koop zijn bij de groenteboer, zoek ik Janneke Vreugdenhils recept voor omgekeerde pruimentaart op. Een heerlijk zoete en stevige taart die je gerust ‘ambachtelijk’ mag noemen: met het halveren en ontvellen van de pruimen ben je wel een poosje bezig. Maar dan heb je ook wat! Dit recept is voor een taart voor 10 tot 12 personen.

Paastaart schuin van boven

Paastaart met frisse mandarijntjesvulling

5 april 2012 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Deze boltaart is een echte paastaart, maar dan zonder de standaard paaseitjes, paashazen en kuikentjes. Met andere kleuren marsepein kun je hem dus ook prima voor andere gelegenheden maken. De taart bestaat uit luchtige biscuitcake, gevuld met mandarijntjesmousse en mandarijntjes uit blik. Lekker fris!