Archief: Recepten

Kersenkruimelkoek

22 november 2013 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Ik wilde iets bakken en ik had nog een pot kersen in huis. Boter, bloem en suiker heb ik altijd op voorraad dus dat werd samen deze kersenkruimelkoek. Hij bestaat uit drie lagen en is lekker friszoet van smaak. Je kunt natuurlijk ook verse kersen gebruiken als ze in het seizoen zijn.

Chocolade-karamelrepen

2 november 2013 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Ze lijken wel een beetje op Twixen, deze repen met een laagje koek, karamel en chocola. Alleen zou ik er geen twee van deze achter elkaar op kunnen! Het zijn machtige traktaties, die je gewoon langzaam met je ogen dicht op de bank moet oppeuzelen. Even geen televisie of Facebook, gewoon genieten. Met dit recept maak je er 14.

appeltaart met spijs en rozijnen

Ouderwetse appeltaart

26 oktober 2013 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Ik maak niet vaak appeltaart. Ik vind het schillen van al die appels eigenlijk te veel werk en ik krijg het deeg nooit netjes in de vorm. Gelukkig zie je daar allemaal niks van als de taart eenmaal dampend en mooi goudbruin uit de oven komt! Als je niet van rozijnen of amandelspijs houdt kun je dat natuurlijk ook weglaten. Dit recept is voor 10 tot 12 personen.

perencake met pecannoten

Perencake met pecannoten

20 oktober 2013 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Echt een cake voor de herfst, met peren, pecannoten en een vleugje mokka. Volgens het recept moest je de peren met steeltjes en al rechtop in de cake zetten maar bij mij bleven ze niet staan. En bovendien lijkt het me niet zo praktisch met opeten. Dit recept is voor 8 tot 10 personen.

worteltjescake superlekker

Wortelcake met walnoten en sinaasappel

27 september 2013 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Worteltaart blijft een alltime favourite, in elk geval van mij. Deze cake vind ik het lekkerste tot nu toe, omdat ie heel smeuïg is door de rozijnen. De gehakte walnoten geven hem dan weer een bite. Afmaken met een dot roomkaasglazuur: heerlijk! Dit recept is voor een rechthoekige cake die je naar wens in blokjes kunt snijden, 10 grote of 20 kleine.

Appelframbozencakejes

Appel-frambozencakejes

5 september 2013 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Deze cakejes zijn het lekkerst als ze net uit de oven komen. Je kunt ze serveren bij de brunch of een high tea. Ze zijn heerlijk zacht van smaak en de appel combineert fantastisch met de framboos, En, lekker makkelijk, er komt geen mixer aan te pas! Dit recept is voor 12 cakejes.

Bosbessencake van de Hummingbird bakery

Bosbessencake

1 september 2013 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Deze cake stond al lang op mijn verlanglijstje om een keer te maken en nu had ik eindelijk een goed excuus én de juiste bakvorm. Van dit recept uit het Hummingbird bakboek kon ik ook nog een hele cake bakken, dus voel je vrij om de hoeveelheden te halveren. De zure room maakt de cake lekker smeuïg en de bessen smaken heerlijk in combinatie met de roomkaastopping.

Verjaardagstaart met chocoladeganache en groene fondant

Verjaardagstaart met chocoladeganache en fondant

30 augustus 2013 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Voor mijn eigen verjaardag vond ik het leuk om eens uit te pakken met een versierde taart. En ik kan wel wat oefening gebruiken want ik moet binnenkort voor het eerst een bruidstaart gaan maken. Maar die wordt niet limegroen, zoals deze taart. Onder de fondant zit een lekker vanillebiscuit met een vulling van chocoladeganache, slagroom en frambozen. Deze taart is voor ongeveer 12 personen.

aardbeienrol met slagroom en pijnboompitten

Aardbeienrol met anijsroom

26 augustus 2013 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Ik ben fan van rolkoeken. Ze zien er feestelijk uit en als je eenmaal weet hoe je zonder scheuren of breken moet oprollen zijn ze een eitje om te maken. Deze rolkoek met aardbeien en anijsroom komt uit het Delicious. bakboek, maar ik heb het recept iets aangepast. Je haalt er ongeveer 10 stukken uit.

Pistachetaart met citroencreme en frambozen

Stapeltaart met citroen, pistachenoten en frambozen

11 augustus 2013 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Deze taart uit het Delicious. bakboek is echt een droom. Een luchtig biscuit met de heerlijke smaak van pistache, gevuld met een luchtige citroencrème. De frambozen er bovenop vond ik er zelf wel goed bij passen. Die kun je ook in de vulling verwerken. Met de hoeveelheden uit dit recept kun je een taart van 18 en een van 12 cm bakken.